Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στα δικαστήρια Δευτέρα και Τετάρτη


Στη φυλακή οι εγκληματίες νεοναζί, όχι οι αντιφασίστες αγωνιστές
Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις:
• Τη Δευτέρα 10 Νοέμβρη, στις 9 π.μ. στο Ε τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) για την παραδειγματική καταδίκη 32 νεοναζί «Αυτόνομων Εθνικιστών»
• Την Τετάρτη 12 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στο Δ μονομελές Πλημμελειοδικείο (Ευελπίδων) για την αθώωση του Θανάση Κούρκουλα, μέλους της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό»


Στις αρχές Νοέμβρη, φτάνουν εξ αναβολής στο ακροατήριο δύο υποθέσεις με ξεχωριστό ενδιαφέρον:
Στις 10 Νοέμβρη 2014 μετά από συνεχείς αναβολές, δικάζονται από το Ε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως), τα 32 ενήλικα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης «Αυτόνομοι Εθνικιστές» που στις 23/10/2010 είχαν επιτεθεί με ρόπαλα, σιδηρολοστούς, σιδερογροθιές και πέτρες σε αντιρατσιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση τοπικών φορέων, σωματείων, αντιρατσιστικών κινήσεων και κατοίκων στο σταθμό Μετρό Πανόρμου. Ανάμεσά τους ο γνωστός από τη θητεία του στη Χρυσή Αυγή Δημήτρης Παπαγεωργίου, δημοσιογράφος της «Ελεύθερης Ωρας» κι αρχισυντάκτης του «Ελεύθερου Κόσμου», που ήταν ο μόνος παρέμεινε προφυλακισμένος για αρκετούς μήνες, καθώς είχε καταδικαστεί για παλιότερη επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μέλη αριστερών οργανώσεων. Η επίθεση της Πανόρμου, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 από τους συγκεντρωμένους, σε μια κινητοποίηση που αποτελούσε διαμαρτυρία για προγενέστερη εισβολή περίπου 20 μασκοφόρων φασιστών της ίδιας συμμορίας, σε εκδήλωση της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» 7ου Διαμερίσματος στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων. Για την ίδια επίθεση έχει προηγηθεί η καταδίκη των 13 ανηλίκων της συμμορίας χωρίς ελαφρυντικά - με ποινές που προβλέπονται για ανήλικους - σε δίκη που έγινε το 2013 στο Δικαστήριο Ανηλίκων.
Στις 12 Νοέμβρη 2014, δικάζεται εξ αναβολής, στο Δ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο Θανάσης Κούρκουλας, μέλος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από προκλητική και ανυπόστατη μήνυση από υποστηρικτή της χρυσαυγανακτισμένης «επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα». Ο μηνυτής τον κατηγορεί πως «καθοδηγούσε ομάδα ροπαλοφόρων» που του επιτέθηκε, το βράδυ της Κυριακής 25 Μαϊου 2009. Πρόκειται για μια πέρα για πέρα προκλητική συκοφαντική και ανυπόστατη δίωξη που εντάσσεται στην απόπειρα στοχοποίησης και εκφοβισμού ανθρώπων και συλλογικοτήτων που τότε είχαν αγωνιστεί με ανοιχτό και μαζικό τρόπο στο φως της ημέρας για να μην μετατραπεί σε άβατο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και το κέντρο της Αθήνας. Η δίκη αυτή αποτελεί τμήμα της βιομηχανίας διώξεων που έστησε η Χρυσή Αυγή και οι ομοϊδεάτες της, όπως και η περίφημη πολυ-μήνυση κατά μιας τεράστιας λίστας οργανώσεων που οδήγησε τελικά στην πανηγυρική αθώωση των Σάββα Μιχαήλ και Παναγιώτη Μουτζούρη πέρισυ, ή η μήνυση κατά των δημοσιογράφων της Εργατικής Αλληλεγγύης που επίσης αθωώθηκαν πριν μήνες. Στην περίπτωση του Θ.Κούρκουλα, η κατασκευασμένη δίωξη προχωρά ένα βήμα παρακάτω, καθώς δεν περιορίζεται σε υποτιθέμενα εγκλήματα γνώμης κατά των νεοναζί, αλλά επιχειρεί να «αποδείξει» την άμεση σχέση στελεχών του μαζικού κινήματος και της αριστεράς σε βιαιοπραγίες με θύματα ακροδεξιούς.

Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Μπορείτε να υπογράψετε στην καμπάνια για την αθώωση του Θανάση Κούρκουλα εδώ.http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου