Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Καθαρίστριες: Μέτωπο όλων των εργαζομένων, ραντεβού το Φεβρουάριο στον Άρειο Πάγο

Μέτωπο μαζί με την κοινωνία συγκροτούν οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες για τους επόμενους πέντε μήνες με κοινό στόχο το δικαίωμα στην εργασία. Η χθεσινή νίκη τους δικαιώνει τον μακροχρόνιο αγώνα τους και είναι η απάντηση στην βαρβαρότητα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις ίδιες.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση
«Ο μακροχρόνιος αγώνας μας, πέτυχε σήμερα [Τρίτη 23/9] ακόμη μια νίκη. Με την αναβολή της εκδίκασης στον Άρειο Πάγο για τις 24.2.2015, ανοίγουμε την υπόθεσή μας ακόμα περισσότερο στην κοινωνία.
Η Κυβέρνηση επέλεξε να αγνοήσει την υπόθεση της Δικαιοσύνης σε πρώτο βαθμό (Πρωτοδικείο) που μας δικαιώνει, να αγνοήσει το Εφετείο και να μεταφέρει την υπόθεση στον Άρειο Πάγο.
Εμείς σήμερα διεκδικήσαμε και πετύχαμε την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης. Στους επόμενους πέντε μήνες θα έχουμε την δυνατότητα, μαζί με επιστημονικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς κυρίως όμως μαζί με την κοινωνία και τους πολίτες να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο που θα υπερασπισθεί την αξιοπρέπεια της Δικαιοσύνης και το δικαίωμά μας στην εργασία.
Εμείς πιστεύουμε ότι οι κοινωνικοί αγώνες είναι η απάντηση στην βαρβαρότητά τους. Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου δικαίωσε τους αγώνες αυτούς και πρέπει η Κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές της ευθύνες.
Εμείς σηκώνομαι το γάντι.
Ζητάμε επαναπρόσληψη τώρα!
Αυτός ο αγώνας ανήκει σε όλους!
Όλοι μαζί μπορούμε!»
Μετά την αναβολή για τις 25 Φεβρουαρίου του 2015, της εκδίκασης προσφυγής του δημοσίου για αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που τις έχει δικαιώσει ορίζοντας την επανοπρόσληψή τους, οι καθαρίστριες κατευθύνθηκαν με πορεία στο κέντρο του αγώνα τους στο υπουργείο Οικονομικών στη Καραγιώργη Σερβίας.
Νωρίτερα, αποφασισμένες να συνεχίσουν των αγώνα τους εμφανίστηκαν οι καθαρίστριες οι οποίες από το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το δικαστικό μέγαρο, καλώντας πολίτες, φορείς και συνδικάτα σε συμπαράσταση.
Με συνθήματα και κεριά που σχηματίζουν τον αριθμό των απολυμένων συναδέλφων τους οι καθαρίστριες αναφέρουν ότι θα παραμείνουν στους δρόμους έως ότου δικαιωθούν.
Στο κάλεσμά τους οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες αναφέρουν «στον Άρειο Πάγο δεν κρίνεται μόνο η δουλειά των 595 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ. Κρίνεται το απαράδεκτο μέτρο της διαθεσιμότητας συνολικά στον δημόσιο τομέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου