Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Προβολή ντοκιμαντέρ: «Άμεση δημοκρατία... Η φράση που δεν τέλειωσε»


Δύο ημέρες πριν τον Άρειο Πάγο οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών επιλέγουμε να προβάλουμε το ντοκιμαντέρ του Μανώλη Παπαδάκη για το Κίνημα των Πλατειών το καλοκαίρι του 2011.
Και ο δικός μας αγώνας είναι τμήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων του λαού ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια. Κομμάτι του μεγάλου κινήματος για Δημοκρατία. Κι εμείς έναν ολόκληρο χρόνο τώρα διεκδικούμε το δικαίωμα στη δουλειά, τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Κι έχουμε δεχτεί την αλληλεγγύη όλου του κόσμου. Με αυτή τη δύναμη ο αγώνας των καθαριστριών θα νικήσει.
Σας περιμένουμε όλες και όλους την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου – 9μ.μ. στην Καραγιώργη Σερβίας

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ
Το Μάιο και τον Ιούνιο του 2011, η Αθήνα έγινε το κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Στην Πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν άνθρωποι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, για να διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια που του στερούσαν οι κυβερνητικοί «ζητιάνοι» των δόσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι άνθρωποι της Πλατείας αυτοοργανώθηκαν και αποπειράθηκαν να ορίσουν βιωματικά την έννοια της Άμεσης Δημοκρατίας. Το ντοκιμαντέρ του Μανώλη Παπαδάκη παρακολουθεί μέρα με τη μέρα τα συμβάντα της Πλατείας Συντάγματος μέσα από το υποκειμενικό βλέμμα των πρωταγωνιστών της: την αμηχανία, την χαρά και τον ενθουσιασμό των πρώτων ημερών. Ζει μαζί τους τις πρώτες αυθόρμητες μαζικές συνελεύσεις και τις προσπάθειες να δημιουργηθεί κάτι νέο. Κάτι που δεν ξέρουν ακριβώς τί είναι. Εκεί στην πλατεία ανοίγουν τον δρόμο προχωρώντας. Καταγράφει την πρωτόγνωρη γιορτή που γίνεται κάθε μέρα στο κέντρο της Αθήνας με ανθρώπους όλων των ηλικιών και την αδυναμία των κατασταλτικών μηχανισμών να κατανοήσουν πώς, αφού τους τσακίζουνε στο ξύλο, και τα χημικά, τη βία , αυτοί βγάζουν τις λύρες και χορεύουν. Ένα ντοκιμαντέρ που δείχνει έναν λαό, ο οποίος ειρηνικά και ώριμα, ορίζει ξανά- εκεί στην Πλατεία Συντάγματος το νόημα του ενεργού πολίτη.

Το event της εκδήλωσης στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου