Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Μικρή η ανταπόκριση στην κίνηση των «58»

Απογοητευτική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στη σημερινή συγκέντρωση της κίνησης των "58" στη Θεσσαλονίκη για την κεντροαριστερά, με κεντρικό ομιλητή τον Τάσο Γιαννίτση.
Περίπου 150 άτομα, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, «εκσυγχρονιστές» και βενιζελικοί κι ελάχιστοι νέοι, μετρημένοι στα δάχτυλα, προερχόμενοι κυρίως από τη νεολαία Πασοκ.
Οι προσδοκίες από τη σημερινή συγκέντρωση ήταν μεγάλες, καθώς οι επιτελείς, βλέποντας ότι μέχρι τώρα η κίνηση των «58» δεν τραβάει, αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν τον Τάσο Γιαννίτση που πίστευαν ότι θα προσελκύσει τα πλήθη. Η σημερινή συγκέντρωση προγραμματιζόταν ως η πρώτη από μία σειρά μεγάλων και μαζικών εκδηλώσεων που θα σηματοδοτούσαν το μαζικό ξεκίνημα της κίνησης για την κεντροαριστερά.
Οι αρχικοί σχεδιασμοί ήταν για μια ανοιχτή συγκέντρωση, κάτι που στη συνέχεια φοβήθηκαν και προτίμησαν την κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης, χωρητικότητας 250 ατόμων. Οι εκτιμήσεις τους ήταν ο κόσμος θα ήταν τουλάχιστον ο διπλάσιος, αλλά η εικόνα των όρθιων και του αδιαχώρητου θα βοηθούσε επικοινωνιακά. Η πραγματικότητα ωστόσο διέψευσε τις προσδοκίες τους, καθώς ο κόσμος ήταν πολύ λιγότερος από τον αναμενόμενο, παρά την εντατική προετοιμασία στελεχών του ΠΑΣΟΚ (εκσυγχρονιστών και του Ευ. Βενιζέλου) εδώ και μέρες.
Ο Τάσος Γιαννίτσης μίλησε και στη συνέχεια έφυγε αμέσως χωρίς να παρακολουθήσει τις υπόλοιπες ομιλίες και την εκδήλωση.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο Τάσος Γιαννίτσης είναι ο καταλληλότερος για να ηγηθεί της κεντροαριστερής «Ελιάς» που πασχίζουν να φτιάξουν, για να υποκαταστήσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που αργοσβήνουν. Ο Ευ.Βενιζέλος ωστόσο, φαίνεται να προτιμά ακόμα πιο «άχρωμες» υποψηφιότητες όπως αυτή του καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη, που θα είναι ομιλητής στη συγκέντρωση της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες.
Παρά τη μικρή ανταπόκριση του κόσμου στην κίνηση των «58», ωστόσο, τα συστημικά ΜΜΕ και οι εκπρόσωποι των διαπλεκόμενων συμφερόντων καταβάλλουν υπέρμετρες προσπάθειες για να σπρώξουν το εγχείρημα. Είναι χαρακτηριστικό το σημερινό δημοσίευμα του Βήματος με τίτλο «46,6% «ναι» σε νέα Κεντροαριστερά», με το οποίο μεταξύ άλλων επιχειρείται να ασκηθεί πίεση στη ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να συναινέσει.
Δείτε σχετικά το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος εδώ και το Έθνους εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου