Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Οι μαυραγορίτες τα παίζουν όλα για όλα

Από τα ΜΑΤ και τον Δένδια, από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, η σκυτάλη της έντασης περνάει τώρα απροκάλυπτα στους καναλάρχες και τους μεγαλοεκδότες της διαπλοκής. Πριν καλά - καλά ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στη Βουλή, τα "παπαγαλάκια" του Μνημονίου είχαν αποφανθεί ότι νικητής στην κοινοβουλευτική συζήτηση ήταν ο Σαμαράς! Υιοθέτησαν και υπερακόντισαν στα όσα είπε. Χαρακτήρισαν επιλογή έντασης το συνταγματικό δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Τόση η δημοκρατία τους!
Σε ρόλο Ηρακλειδών της κυβέρνησης, οι "παπαγάλοι" του Μνημονίου προχώρησαν σε ανήθικες και συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του Τσίπρα, άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η εφημερίδα "Τα Νέα" θυμήθηκε τις χειρότερες παραδόσεις της, όταν κυκλοφορούσε επί γερμανικής κατοχής, όταν συνέπραττε με την αποστασία, όταν πρωτοστατούσε στις χρηματιστηριακές απάτες της "ισχυρής Ελλάδας". Η "Ανατροπή" στο Mega έστησε ολόκληρη εκπομπή για τη... "γλώσσα του σώματος" του Τσίπρα!
Οι επιθέσεις των διαπλεκομένων αποκαλύπτουν τα ιδιοτελή κίνητρά τους. Δεν συγχωρούν στον Τσίπρα το ότι έθεσε θέμα για τα "δωράκια" με την παραχώρηση των ψηφιακών αδειών στα κανάλια, με το σβήσιμο των προστίμων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για φοροδιαφυγή στα καύσιμα, με το πανωπροίκι στα μεγάλα έργα οδοποιίας, με τις χαριστικές ρυθμίσεις για τις δημόσιες προμήθειες, με τις μίζες στους εξοπλισμούς και τα υποβρύχια, με το πάρτι της διαφθοράς. Πρόκειται για πακέτο περίπου 10 δισ. ευρώ!
Διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες προσφέρουν την ύστατη υπηρεσία τους στο καταρρέον πολιτικό σύστημα, του οποίου οργανικό και παθογενές μέρος είναι και οι ίδιοι. Δίνουν τα ρέστα τους για να περιοριστεί το εύρος της ήττας του Σαμαρά. Στοχοποιούν τον Τσίπρα ώστε η προσωπική απαξίωσή του να συμπαρασύρει τη δυναμική εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ και να ματαιώσει τη λαϊκή ελπίδα για δημοκρατική ανατροπή. Πανικόβλητοι διαβάζουν τα μυστικά γκάλοπ, στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ως προς την πρόθεση ψήφου και την παράσταση νίκης, ενώ ο Τσίπρας θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του Σαμαρά. Τους πιάνει σύγκρυο! Και λειτουργούν με αντανακλαστικά μαφιόζου.
Όσο βυσσοδομούν τόσο περισσότερο αποκαλύπτονται. Επιταχύνουν τη δική τους απαξίωση, αλλά και την πτώση της κυβέρνησής τους. Επιβεβαιώνουν την υποψία που σταθερά διατηρεί εναντίον τους ο λαός. Επιβεβαιώνουν όμως και τη χαμηλή εκτίμηση που έχουν πλέον τα διεθνή κέντρα έναντί τους. Εντός και εκτός Ελλάδας είναι κοινή συνείδηση ότι ο εφιάλτης που ζει η χώρα έχει πολιτική αιτία. Το καταρρέον πολιτικό σύστημα, που αντιδρά αδίστακτα, ευθύνεται για την κρίση και τη διαφθορά. "Η ελληνική ελίτ δεν αγαπά τη χώρα της", έχουν σχολιάσει ξένοι παράγοντες επισημαίνοντας τη ρεμούλα και τη φοροδιαφυγή στην οποία επιδίδεται σταθερά η εν Ελλάδι κλεπτοκρατία. Τώρα κραυγάζει τον ιδιοτελή "πατριωτισμό" του. Είναι το τελευταίο μακιγιάζ κάθε μαυραγορίτη. Αυτή τη φορά θα χάσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου