Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Πορτογαλία (Video+Φωτο): Η CGTP ξανά στους δρόμους την 1η Νοεμβρίου

Το μεγαλύτερο πορτογαλικό συνδικάτο CGTP κάλεσε ξανά σε μια μεγάλη διαδήλωση την 1η Νοεμβρίου, ημέρα που θα ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες για τον προϋπολογισμό λιτότητας, μετά την επιτυχία των διαδηλώσεων του Σαββάτου στη Λισσαβόνα και το Πόρτο.
Η CGTP κατάφερε να οδηγήσει στη γέφυρα της 25ης Απριλίου, αφιερωμένη στην επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων, πάνω από 400 πούλμαν. Η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει τη διαδήλωση θέτοντας θέμα επικινδυνότητας για τους πεζούς διαδηλωτές και διακοπής της κυκλοφορίας και παράλυσης της Λισσαβόνας. Το συνδικάτο διέσχισε τη γέφυρα με πούλμαν, που είχαν έρθει από την επαρχία, και πραγματοποίησε μια διαδήλωση και συγκέντρωση που συμμετείχαν πάνω από εκατό πενήντα χιλιάδες άτομα.
Η CGTP πραγματοποίησε στο Πόρτο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πορτογαλική πόλη, μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στην ιστορία του, βγάζοντας στους δρόμους πάνω από εξήντα χιλιάδες πολίτες. Η διαδήλωσε πέρασε μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες της πόλης για να καταλήξει σε μια μεγάλη συγκέντρωση σε κεντρικό σημείο.
Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί και μια νέα συγκέντρωση στη Λισσαβόνα από το κίνημα "Γαμήστε την τρόικα'.
http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου