Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Τσίπρας: Ο Σαμαράς εξευτελίζει τη χώρα διεθνώς

«Κοινοβουλευτικό λιποτάκτη» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από τον Αντώνη Σαμαρά να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει σε ερωτήσεις, όπως η τελευταία που κατέθεσε ο ίδιος για το νέο, ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας. «Να σταματήσει να κρύβεται και φυγομαχεί» επισήμανε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος εξαπέλυσε κατά μέτωπον επίθεση στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι αντιμετωπίζει εξευτελιστική συμπεριφορά διεθνώς και κυρίως από τη ΓερμανίδαΆγκελα Μέρκελ. «Δεν είναι μόνο κατάντια για τον κ. Σαμαρά αλλά και ντροπή για την Ελλάδα» σημείωσε.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε κατά μέτωπον επίθεση στον πρωθυπουργό, για τον οποίο είπε ότι αντιμετωπίζει πλέον την εξευτελιστική συμπεριφορά διεθνώς και ειδικά από την Άγκελα Μέρκελ. «Ο εξευτελισμός αφορά και στη χώρα» υποστήριξε, κάνοντας λόγο για «πλήρη απαξίωση προς τον πρωθυπουργό», που «δεν είναι μόνο κατάντια για τον κ. Σαμαρά, αλλά και ντροπή για την Ελλάδα».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων ότι απέτυχε η τακτική του καλού και υπάκουου μαθητή ενώ κατέρρευσε και το τελευταίο παραμύθι της δήθεν επιτυχίας. «Η ελληνική κυβέρνηση δεν ομολογεί την αποτυχία, αλλά δεν παίρνει ούτε θέση, δεν έχει καμία στρατηγική. Της έχει απομείνει μόνο ο δρόμος του εξευτελισμού. Ακόμη και τους ψηφοφόρους τους παίρνουν για κουτούς» υποστήριξε.
«Γιατί η κυρία Μέρκελ να πάρει στα σοβαρά τον κ. Σαμαρά, όταν δηλώνει παντού ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κινηθεί μονομερώς αλλά να υπακούει τους δανειστές και ομνύει στο μνημόνιο; Δεν θέτει κόκκινες γραμμές, δεν διεκδικεί τίποτα, ούτε κούρεμα του χρέους, παρά μόνο ζητά λύπηση και το μόνο που λέει ότι εάν δεν τον λυπηθούν θα χάσει τις εκλογές και θα έχουν να κάνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν ούτε ντροπή όταν διαρρέουν τέτοια πράγματα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Αναφερόμενος στα περί διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα ο κ. Τσίπρας μίλησε για «προπαγανδιστικές ανοησίες του μνημονιακού μπλοκ, που αναπαράγονται από τους αμετανόητους βαρόνους των μέσων ενημέρωσης», ενώ χαρακτήρισε «υποκριτική τη συζήτηση των τελευταίων ημερών, πολύ περισσότερο όταν ο υμνητής των μνημονίων υπουργός Οικονομικών λέει ευθέως ότι θα αναζητήσει στα ασφαλιστικά ταμεία τα εκατομμύρια που του λείπουν».


Επίθεση και στο Βενιζέλο

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε εκ νέου σφοδρή επίθεση και προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. «Σήμερα στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού μας, αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ είναι κατηγορούμενοι. Και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος στην πλειοψηφία της συνείδησης των πολιτών ακόμα και σ’ αυτούς που από φόβο ψήφισαν ΠΑΣΟΚ είναι κατηγορούμενος για τα έργα και τις ημέρες του γενικά και ειδικά με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Κι εδώ είναι ένα ερώτημα. Τι αλήθεια θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά ομάδα του Μαξίμου με την υπόθεση αυτή; Θα καλύπτει ως το τέλος τον κ. Βενιζέλο, όπως ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος κάλυψε ως το τέλος τον κ. Τσοχατζόπουλο; Θα επιχειρήσουν για ακόμη μια φορά να εμποδίσουν τη βουλή να διερευνήσει ένα σκάνδαλο που δεν έγινε πάρα πολλά χρόνια, αλλά έγινε χθες».


Για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

«Ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων ρίχνει τα βάρη και πάλι στα μεσαία κοινωνικά στρώματα, για να μένουν στο παράδεισο της φοροδιαφυγής και της φοροαπαλλαγής οι γνωστοί άγνωστοι ισχυροί και πλούσιοι» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι οι κυβερνώντες έχουν δρομολογήσει την καταλήστευση των πολιτών με τα 32 μέτρα στο φορολογικό σύστημα και στις μειώσεις μισθών και συντάξεων. «Η κυβέρνηση περνά από την κλοπή του εισοδήματος περνά στη δήμευση της περιουσίας και πρέπει να δοθούν απαντήσεις γι’ αυτό» επισήμανε.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε για το θέμα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Για τη θεωρία των δυο άκρων

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην «ανιστόρητη και ανυπόστατη» θεωρία των δύο άκρων, χαρακτηρίζοντας «τουλάχιστον αστεία» την προσπάθεια ταύτισης «της δύναμης της ελπίδας με το μαύρο του φασισμού». Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση «απέτυχε παταγωδώς» να ξαναζεστάνει «την μπαγιάτικη σούπα της θεωρίας των δύο άκρων» και κατηγόρησε τους συγκυβερνώντες ότι «φοβισμένοι από τα αδιέξοδά τους δεν έχουν πού να επενδύσουν παρά μονάχα στο φόβο».
Ξεκαθάρισε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μία δύναμη που μπορεί να «σκιάζεται» από μία θεωρία συνωμοσίας. «Είμαστε μία ανάσα από την αλλαγή, μία ανάσα από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η μοναδική ελπίδα της συντριπτικής μερίδας του λαού μας» πρόσθεσε.

Κεδίκογλου: «Κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη»

«Αυτός που έχει κάνει επάγγελμα την κατασυκοφάντηση της χώρας διεθνώς, αυτός που απειλεί και υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, δεν μπορεί να μιλάει για απαξίωση και εξευτελισμό, όταν όλοι παραδέχονται ότι το κύρος της Ελλάδας έχει αναβαθμιστεί», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκολγου. «Οι πολίτες έχουν μνήμη και ο κ. Τσίπρας καλά θα κάνει να κοιταχτεί στον καθρέφτη για να δει ποιος εξευτελίζεται», συμπλήρωσε.
«Χυδαία, ανυπόστατη και άκρως ύποπτη» χαρακτήρισε και η Χαριλάου Τρικούπη αναφερόμενη στα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο.
«Τον περιμένουμε να έρθει στη Βουλή το ταχύτερο, γιατί έχει πολλά να εξηγήσει για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, στρεφόμενος κατά της μόνης περιόδου στην οποία έγινε αποφασιστική και απόλυτα διαφανής παρέμβαση στο ζήτημα των ναυπηγείων/υποβρυχίων δια της Βουλής και σε εκτέλεση νόμου του κράτους», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να πάψει να ασχημονεί κατά της Βουλής που ψήφισε τη σχετική νομοθεσία».
«Ο κ. Τσίπρας έχει προ πολλού απομακρυνθεί από το πλαίσιο της πολιτικής κριτικής και αντιπαράθεσης και κινείται στο μαύρο πλαίσιο της ενσυνείδητης συκοφαντίας εν γνώσει της αναλήθειας αυτών που λέει προσβάλλοντας την θεσμική του ιδιότητα»,πρόσθεσε το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου