Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Μη κάθεσαι. Η ΕΡΤ σε χρειάζεται

Του Αρη Χατζηστεφάνου

Καθώς η κυβέρνηση αφήνει να διαρρέουν συνεχώς πληροφορίες για επερχόμενη εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο χώρο του ραδιομεγάρου η συμπαράσταση όλων μας είναι σήμερα πιο απαραίτητη από ποτέ.
Αυτό που κρίνεται δεν είναι μόνο οι θέσεις εργασίας χιλιάδων υπαλλήλων. Η λειτουργία της ΕΡΤ από τους εργαζομένους της αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα για τη δημιουργία μιας αληθινά δημόσιας τηλεόρασης σε παγκόσμιο
επίπεδο.
Τις επόμενες εβδομάδες έρχονται στην Ελλάδα ομάδες συνδικαλιστών και εργαζομένων από κάθε γωνιά του πλανήτη για να μελετήσουν το μοναδικό αυτό φαινόμενο και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους… και εμείς το αφήνουμε ανεκμετάλλευτο.

Η επιτυχία των εργαζομένων να κρατήσουν την τηλεόραση και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε λειτουργία ήταν το μεγαλύτερο χτύπημα στις κυβερνήσεις του μνημονίου – ήταν το ρήγμα το οποίο όλοι περιμέναμε. Είναι μια από τις ελάχιστες χαραμάδες ελευθερίας και δημοκρατίας στη… Μεγάλη Ελληνική Αποικία.
Αν χαθεί αυτό το προπύργιο οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές για τους επόμενους μήνες ή και χρόνια.
Η διάσωσή του όμως είναι στα χέρια μας και είναι ότι ευκολότερο μας έχει ζητηθεί να κάνουμε. Αρκεί να αλλάξουμε για λίγο τις νυχτερινές μα εξόδους και να βρισκόμαστε καθημερινά στο χώρο του ραδιομεγάρου για να παρακολουθήσουμε τις καθημερινές εκδηλώσεις.
Οι επιτελείς της αστυνομίας περιμένουν μέρα με την ημέρα να χαλαρώσει ο κόσμος για να εισβάλλουν στο κτίριο. Αν είμαστε εκεί δεν θα το τολμήσουν.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων βρίσκεται όπως πάντα εδώ στην ιστοσελίδα του ertopen.com.
Εκτός από τους απλούς πολίτες πρέπει φυσικά να βρίσκονται καθημερινά εκεί βουλευτές, στελέχη κομμάτων και οργανώσεων, φοιτητικές και εργατικές ενώσεις για την περιφρούρηση του κτιρίου.
Όσα και αν έχουμε πει και για όσα και αν έχουμε παλέψει αν αφήσουμε την ΕΡΤ να χαθεί δεν θα υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία. Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

http://info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου