Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Οι «Αλάνθαστοι»

Του Πέτρου Κατσάκου
Θα μπορούσε να είναι τίτλος ταινίας του Μπράιαν Ντε Πάλμα, αν δεν ήταν ο τίτλος του διήμερου Συμποσίου του όλου ΠΑΣΟΚ, από το βήμα του οποίου παρέλασε μια πλειάδα «αλάνθαστων» πρώην πρωθυπουργών και νυν αντιπροέδρων.
Ούτε ένα λάθος τις τελευταίες δεκαετίες, ούτε ένα σφάλμα, με μοναδική εξαίρεση την λάθος πρόγνωση του «Κέντρου Πρόβλεψης Τσουνάμι» που διαπίστωσε μετά λύπης του ο πρωθυπουργός της ΟΝΕ. Αλάνθαστος ο Κώστας Σημίτης, αλάνθαστος και ο Γιώργος Παπανδρέου. Όσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο που διαθέτει το αλάθητο του Ποντίφικα ούτε λόγος για λάθη και εσφαλμένες τακτικές. Ούτε ένα εκσυγχρονιστικό λάθος στα
χρόνια της «Μεγάλης Ιδέας». Ούτε ένα σφάλμα με την φούσκα του Χρηματιστηρίου, τα Ολυμπιακά έργα και το πάρτι της Siemens. Αλάνθαστος και ο πρωθυπουργός του Καστελόριζου και του «λεφτά υπάρχουν». Όλα σωστά και καλά καμωμένα. Τόσο καλά μάλιστα που καταχειροκροτήθηκαν οι «Αλάνθαστοι» από το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ, με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα που κάλυψε το ενοχλητικό ερώτημα του «πως φτάσαμε ως εδώ;».
Ούτε ένα λάθος και το Κίνημα από το 40% έφτασε να δίνει μάχη σωτηρίας λίγο πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού στη βήτα εθνική. Ούτε ένας λανθασμένος χειρισμός τόσα χρόνια και το ΠΑΣΟΚ κατέληξε να αποτελεί σήμερα συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε ένας φταίχτης τόσα χρόνια. Εξάλλου οι κακοί βρίσκονται στη φυλακή και όχι ανάμεσά μας. Με απούσα την αυτοκριτική στο Συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ, κάποιοι εξακολουθούν να ονειρεύονται κεντροαριστερά μεγαλεία ξεχνώντας την δεξιά τους μετατόπιση. Κλεισμένοι στο αεροστεγές περιβάλλον του Συμποσίου τους, ώστε να μην ενοχλούνται από τους θορύβους και την κακοσμία του έξω κόσμου ζωγραφίζουν ουράνια και δημοκρατικά τόξα σε παλ αποχρώσεις.
Με χιουμοριστικά πρωτοσέλιδα ξεφυλλίζουν βιαστικά τα σκονισμένα «Συμβόλαια με το Λαό» για να καλύψουν την υπογραφή τους στο συμβόλαιο επιβίωσης που συνυπέγραψαν εις διπλούν με τον Αντώνη Σαμαρά. Υπόσχονται νέες ιστορικές σελίδες οι «Αλάνθαστοι» σε ένα βιβλίο με την σελίδα που έγραφε «καλύτερες ημέρες» να έχει σκιστεί προ πολλού.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου