Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Παμψηφεί αθώοι οι Σάββας Μιχαήλ και Κωστας Μουτζούρης

“ Στην απολογία του, η οποία ξεσήκωσε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, ο Σάββας Μιχαήλ κατέληξε λέγοντας πως "το δίλημμα της σημερινής διαδικασίας και το μήνυμα που θα στείλει η απόφαση είναι: Ή εξαφάνιση του ανθρώπου στον άνθρωπο ή ανθρώπινη χειραγώγηση και πανανθρώπινος ελευθεριακός κομουνισμός". ”

Αθώοι κρίθηκαν ο μαρξιστής διανοούμενος και γενικός γραμματέας του ΕΕΚ, Σάββας Μιχαήλ και το πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστας Μουτζούρης, καθώς δεν προέκυψε η τέλεση αδικημάτων και αξιόποινων πράξεων. Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του Σάββα Μιχαήλ και του Κώστα Μουτζούρη είχαν υποβάλλει μήνυση μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι κατηγορίες σε βάρος των δύο, αφορούσαν σε κάλεσμα του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, τον Μάιο του 2009, κατά του φασισμού, το οποίο είχε αναδημοσιεύσει ο διαδικτυακός χώρος «Indymedia».
Η δίκη ολοκληρώθηκε προ ολίγου, σε μια κατάμεστη αίθουσα, με πλήθος διαμαρτυρόμενων και αλληλέγγυων να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στον χώρο. Παρουσία πλήθος κόσμου και αλληλέγγυων συνεχίζεται σήμερα η δίκη του μαρξιστή διανοούμενου, Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστα Μουτζούρη, με τις απολογίες τους να έχουν ολοκληρωθεί προ ολίγου. Ο Κώστας Μουτζούρης είπε ότι διαφωνεί μεν με όσα γράφονται στο indymedia, αλλά δήλωσε "χαρούμενος που εξέπεμπε από το ίδρυμά μας ως χώρος αντιπληροφόρησης".
Στην απολογία του, η οποία ξεσήκωσε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, ο Σάββας Μιχαήλ κατέληξε λέγοντας πως "το δίλημμα της σημερινής διαδικασίας και το μήνυμα που θα στείλει η απόφαση είναι: Ή εξαφάνιση του ανθρώπου στον άνθρωπο ή ανθρώπινη χειραγώγηση και πανανθρώπινος ελευθεριακός κομουνισμός".

 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου