Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Σε απεργία διαρκείας οι καθηγητές

Μετά την χθεσινοβραδινή μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ με τα μέλη του δ.σ. της ΟΛΜΕ επικυρώθηκε η απόφαση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου. Οι καθηγητές θα επανεξετάζουν τη στάση τους μετά από κάθε πενθήμερη απεργία.
«Απαντάμε με απεργία διαρκείας από τις 16 Σεπτέμβρη, δυναμικά, αποφασιστικά, σε συνεργασία με γονείς, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, με προσπάθεια για συνεργασία με όλα τα σωματεία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης.
Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα του κλάδου ο κ. Κοτσιφάκης ανέφερε: Καμία απόλυση ή διαθεσιμότητα, όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών, όχι στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που κάνει το Λύκειο εξεταστικό κέντρο και μετατρέπει την επαγγελματική εκπαίδευση σε κατάρτιση και μαθητεία. Κανένα παιδί, κανένας εκπαιδευτικός έξω από το σχολείο. Κανείς δεν περισσεύει».
Σχετικά με τα ΑΕΙ, αναστέλλεται από σήμερα και για όλη την εβδομάδα η λειτουργία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΕΚΠΑ), με απόφαση της Συγκλήτου, που αντιδρά στο μέτρο της διαθεσιμότητας.
Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ θα επανακαθορίσει τη στάση της σε νέα συνεδρίαση.
Παράλληλα, με ομόφωνη απόφασή του, ο Σύλλογος ΔΕΠ του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου αποφάσισε απεργία μέχρι τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα ΤΕΙ όλης της χώρας, όπως αποφάσισαν οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων, στη Σύνοδό τους την περασμένη Παρασκευή.
Και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων ανώτατων ιδρυμάτων έχει αποφασίσει δύο 48ωρες απεργίες, 10 και 11 και 12 και 13 Σεπτεμβρίου, αλλά και μια πενθήμερη από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, σε απάντηση στην επικείμενη διαθεσιμότητα 1.500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Eντωμεταξύ ακαρπη ήταν η συνάντηση που είχε χθες το δ.σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.
Η ΔΟΕ καλεί τους δασκάλους σε «αγωνιστική επαγρύπνηση» και σε μαζική συμμετοχή στις Γ.Σ. ώστε να δυναμώσει τη φωνή του απέναντι στις μνημονιακές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης».
Με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο στη Βουλή η ΟΛΜΕ και το ΠΑΜΕ προγραμματίζουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ διοργανώνει στις 18.30 πανελλαδική Συγκέντρωση στα γραφεία της (Ερμού & Κορνάρου 2) και πορεία στο Σύνταγμα.
Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήρια σε πολλές μεγάλες πόλεις. Το συλλαλητήριο της Αθήνας θα γίνει στην Ομόνοια στις 19.00 και στη Θεσσαλονίκη στις 18.30 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου