Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Συλλαλητήριο κατά της ανεργίας στην Ελευσίνα.

Πραγματοποιήθηκε απόψε με επιτυχία συλλαλήτηριο κατά της ανεργίας και της λιτότητας στην Ελευσίνα.
Ακολουθεί η τοποθέτηση της εκπροσώπου των ανέργων Ελένης Δεδούση.
Η επιβολή των Μνημονίων και των σκληρών προγραμμάτων λιτότητας έγιναν στο όνομα της οικονομικής μεγέθυνσης και της ανάπτυξης. Μετά από τρία χρόνια εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών ο μοναδικός δείκτης που σημειώνει σταθερή ανοδική πορεία είναι αυτός της ανεργίας. Οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι πανελλαδικά ξεπερνούν τους 1.300.000, το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται στο 27% ( από 11% που ήταν πριν μπούμε στο μηχανισμό στήριξης) και στους νέους τείνει να αγγίξει το 60%. Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου το πρόβλημα αυτό παίρνει τόσο εκρηκτικές διαστάσεις. Ίσως για πρώτη φορά το πιο δημιουργικό και καταρτισμένο κομμάτι της κοινωνίας καταδικάζεται να ζει στο περιθώριο.
Με την ίδια έκταση και ένταση αποτυπώνεται η ανεργία στο Θριάσιο Πεδίο. Εμείς οι άνεργοι και οι επισφαλώς εργαζόμενοι του Θριασίου, οι ''αόρατοι'' της κοινωνίας αφού κατανοήσαμε ότι ως μεμονωμένες μονάδες δεν έχουμε ούτε τη δύναμη ούτε την επιρροή για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας, αποφασίσαμε να δικτυωθούμε συγκροτώντας μια δομή μέσω της οποία ς θα συντονίζουμε τις δράσεις μας με όρους συλλογικότητας.
Η πρωτοβουλία μας, η συγκρότηση κινήματος ανέργων, είναι καινοτόμα στην περιοχή μας. Πεποίθησή μας είναι ότι τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα σαν και αυτό της ανεργίας λύνονται μόνο μέσα από την αλληλεγγύη και τη συλλογική δράση. Η διεκδίκηση σταθερής και μόνιμης εργασίας υπερβαίνει κάθε ιδεολογικοπολιτική διαφορά. Έτσι, ενωτικά και μαζικά με συνέχεια και συνέπεια θα προχωρήσουμε.
Ως άνεργοι κύριο αίτημα μας δεν μπορεί να είναι άλλο από τη δημιουργία θέσεων εργασίας σταθερής και πλήρους απασχόλησης με αξιοπρέπεια και αναβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η ανάσχεση της ανεργίας δεν επιτυγχάνεται με προγράμματα που δημιουργούν ανακυκλωμένες θέσεις εργασίας τα οποία νομιμοποιούν τις ελαστικές μορφές εργασίας, τη μείωση μισθών και την εργασία χωρίς δικαιώματα. Η ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεργίας προϋποθέτει την πραγματική ανάπτυξη η οποία περνά από την κατάργηση των μνημονίων και τη εφαρμογή ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και οικολογικής ευαισθησίας, το οποίο θα επαναφέρει την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά.
Αξιώνουμε τη δημιουργία ενός κινήματος αλληλεγγύης το οποίο θα λειτουργήσει ως δίχτυ προστασίας των ανέργων προκειμένου να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή.
Διεκδικούμε:
Παροχή του επιδόματος ανεργίας για όλο το χρονικό διάστημα που διαρκεί η ανεργία.
Διασύνδεση των ανέργων με τις υπάρχουσες δομές αλληλεγγύης.
Διεκδίκηση δωρεάς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους ανασφάλιστους ανέργους και τις οικογένειες τους.
Ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά των ανέργων.
Δωρεάν πρόσβαση των ανέργων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Πρόσβαση των ανέργων στην πληροφορία και την ενημέρωση, αναφορικά με την εύρεση εργασίας.
Άρση της διακοπής νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, σταθερής τηλεφωνίας και internet στους ανέργους.
Πρόσβαση στον πολιτισμό.
Η δυνατότητα εύρεσης σταθερής και μόνιμης εργασίας έιναι αναμφισβήτητο πανανθρώπινο δικαίωμα, είναι συνώνυμο της αξιοπρέπειας και γι αυτό δεν είναι δυνατό να νομιμοποιηθούν τα τεστ iq που χρησιμοποιούν οι ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να αξιολογήσουν και να επιλέξουν προσωπικό με τους δικούς τους όρους, έτσι όπως τους ορίζονται από τα κέρδη τους.
Απευθύνουμε λοιπόν κάλεσμα στους ανέργους, απασχολούμενους στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, απασχολούμενους στις ΜΚΟ, τους μισθωτούς των 400-500 ευρώ, τους ανασφάλιστους εργαζόμενους, όσους απασχολούνται με ευέλικτες μορφές εργασίας για την Τετάρτη 3 Ιούλη στις 7 το απόγευμα στη συνέλευσή μας στο εργατικό κέντρο Ελευσίνας για να συντονίσουμε τις δράσεις μας.
Όλοι μαζί οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας ενάντια στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν με γνώμονα τις ανάγκες μας.
Στόχος μας είναι να κερδίσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια.
Στόχος είναι να κερδίσει η ζωή!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου