Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Το BBC αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα της Ελλάδας


“ Για έξι χρόνια κρίσης και τέσσερα αυστηρής λιτότητας που γονάτισαν τους Έλληνες κάνει λόγο το βρετανικό δίκτυο ”

Το βρετανικό BBC αποκαλύπτει με μια εκπομπή ειδικά αφιερωμένη στην Ελλάδα την πραγματική εικόνα ανθρωπιστικής καταστροφής. Η πραγματικότητα άλλωστε δε φτιασιδώνεται παρόλη την απεγνωσμένη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης.
Η ειδική απεσταλμένη του βρετανικού δικτύου, σε ένα οδοιπορικό της στην Αθήνα της κρίσης και της ανεργίας, αποδομεί χαρακτηριστικά το περίφημο success story της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου με εικόνες που σοκάρουν. Η δημοσιογράφος του BBC, επικεντρώνεται στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, στην εκτόξευση του ποσοστού αυτοκτονιών, στην ιατρική περίθαλψη που τυγχάνουν οι πολίτες χάρη στις τεράστιες προσπάθειες και το ανθρώπινο πρόσωπο που δείχνουν οι ιατροί.
Χαρακτηριστική είναι και η παρουσίαση του θέματος από τον Βρετανό δημοσιογράφο, ο οποίος κάνει λόγο για έξι χρόνια κρίσης και τέσσερα σκληρά χρόνια αυστηρής λιτότητας, τα οποία έχουν γονατίσει τους Έλληνες, φτάνοντάς τους στα όρια της απόγνωσης και της εξαθλίωσης.
Η απεσταλμένη του BBC υπογραμμίζει πως οι Έλληνες αναγκάστηκαν να στραφούν στη φιλανθρωπία και στα κέντρα αλληλεγγύης προκειμένου να καταφέρουν να έχουν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη. Η δημοσιογράφος τονίζει πως τα προβλήματα στην Υγεία είναι τόσο σοβαρά που οι εικόνες στα φιλανθρωπικά ιδρύματα, στα δυτικά προάστια της Αθήνας θυμίζουν περισσότερο εμπόλεμες ζώνες παρά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ιατρών του Κόσμου, προκύπτει ότι καθημερινά περιθάλπονται στα ιατρεία τους 150 παιδιά, όπου και τους παρέχεται πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη και φροντίδα. Ιδιαίτερο είναι το γεγονός πως ο αριθμός των επισκεπτών στα Ιατρεία του Κόσμου πενταπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια.
Αναμφίβολα, το αποκαλυπτικό και πλήρες ρεπορτάζ του βρετανικού καναλιού είναι γροθιά στο στομάχι όσων συνεχίζουν να μιλούν για συνέχιση της λιτότητας και αυστηρές τηρήσεις ενός προγράμματος και μιας κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί την πλειονότητα των Ελλήνων στην καταστροφή.
Δείτε το video με ελληνικούς υπότιτλους :

http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου