Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Monde Diplomatique: Το κλείσιμο της ΕΡΤ μας γυρίζει στον Μεσαίωνα

Κύριο άρθρο-καταπέλτης του διευθυντή της έγκυρης Le Monde Diplomatique, δημοσιεύεται στο τεύχος Ιουλίου της εφημερίδας. Ο Serge Halimi αναφέρεται στα εγκληματικά λάθη που παραδέχθηκε το ΔΝΤ και στην μαεστρία της τροίκας που βασανίζει τον ελληνικό λαό. Ακολουθούν αποσπάσματα από το άρθρο, που έχει τίτλο “Ευρωπαϊκός Μεσαίωνας":
Οι οικονομικές πολιτικές που επιβάλλονται για την υπεράσπιση του ευρώ παραμένουν ακόμα συμβατές με τις δημοκρατικές πρακτικές; Χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου, η κυβέρνηση των Αθηνών που υλοποιεί τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επέλεξε να αντικαταστήσει την ΕΡΤ με μια μαύρη οθόνη. Πριν τα ελληνικά δικαστήρια αποφασίσουν την αναστολή της απόφασης, η Κομισιόν( Ευρωπαική Επιτροπή) στις Βρυξέλλες θα μπορούσε να υπενθυμίσει τα κείμενα της Ένωσης, σύμφωνα με τα οποία “το σύστημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα κράτη μέλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες κάθε κοινωνίας" . Εκείνη προτίμησε να εγκρίνει το πραξικόπημα, υποστηρίζοντας ότι το κλείσιμο βρισκόταν " στο πλαίσιο της σημαντικής προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας."
Η Ευρωπαική Επιτροπή στις Βρυξέλλες νίπτει τας χείρας της για την καταστροφή των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που δεν έχουν ανήκουν ακόμη στους εφοπλιστές, από την στιγμή που επιτρέπει να απολυθούν με μιάς 2.800 εργαζόμενοι από μια δημόσια υπηρεσία που πάντα μισούσε. Και να πετύχει έτσι τον στόχο για την περικοπή θέσεων εργασίας που υπαγορεύει η τρόικα, σε μια χώρα όπου το 60% των νέων είναι άνεργοι.
Στην συνέχεια, το άρθρο αναφέρεται στην παραδοχή του λάθους από το ΔΝΤ που οδήγησε στις «παταγώδεις αποτυχίες» των μνημονίων, που επέτρεψαν όμως στις τράπεζες και τα hedge funds να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα "χωρίς να χάσουν ούτε μια δεκάρα από τα δάνεια που είχαν δώσει, με αστρονομικά επιτόκια, στην Αθήνα. Καταλαβαίνει κανείς ότι, αυτή η μαεστρία της τρόικας στην αφαίμαξη των ευρωπαίων φορολογουμένων της δίνει μια ιδιαίτερη εξουσία ώστε να βασανίσει τον ελληνικό λαό ακόμη περισσότερο. Αλλά μετά από τη δημόσια τηλεόραση, δεν είναι η σειρά για να κλείσουν χωρίς να δοθεί κάποια μάχη τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια ; Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Γιατι αυτή είναι η τιμή που θα πρέπει να πληρώσει ολόκληρη η Ευρώπη, για μια θέση στην θριαμβευτική πορεία προς τον Μεσαίωνα ...", καταλήγει το άρθρο, που θα δημοσιευθεί ολόκληρο στην Αυγή της Κυριακής.

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου