Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Απώλεια 300-500 εκατ. από το λουκέτο

Τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ θα χάσει ο κρατικός προϋπολογισμός από το κλείσιμο της ΕΡΤ, σύμφωνα με εκτιμήσεις που παρουσίασαν το μεσημέρι της Τρίτης εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο ραδιομέγαρο, εκπρόσωποι των εργαζομένων απαρίθμησαν συγκεκριμένα στοιχεία για τις απολεσθείσες πηγές εσόδων που συνδέονταν με τη λειτουργία της επιχείρησης και αναφέρθηκαν στον κίνδυνο να χαθούν οριστικά ευκαιρίες αξιοποίησης των υλικοτεχνικών υποδομών της.
Όπως τονίστηκε, μέχρι πρότινος η ΕΡΤ εισέφερε στον κρατικό προϋπολογισμό και στα ασφαλιστικά ταμεία 80 εκατ. ευρώ. Αντί αυτών, το κλείσιμό της δημιουργεί χρέος μεγαλύτερο των 300 εκατ. σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Το χρέος, όπως υπολογίζουν οι ίδιοι, θα διογκωθεί ακόμη περισσότερο και ίσως φτάσει το μισό δισ., καθώς θα πρέπει να συνυπολιγιστούν οι αποζημιώσεις των 2.650 εργαζομένων που θα απολυθούν, οι ρήτρες των διεθνών συμβολαίων που δεν θα τηρηθούν, το κόστος ακύρωσης συμφωνιών τηλεοπτικών παραγωγών και άλλες υπηρεσίες που διακόπηκαν (π.χ. κρυπτογραφημένη μετάδοση δεδομένων στο ΚΙΝΟ του ΟΠΑΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου