Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Έδιωξαν βουλευτή της ΧΑ από την Ολομέλεια της Βουλής

Την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου από την αίθουσα της Ολομέλειας διέταξε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης, ενεργοποιώντας τις διατάξεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.
Κρίθηκε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός.

http://youtu.be/OfJibPpBbY8

Ο βουλευτής χαρακτήρισε «σούπα» την ερώτηση Τσίπρα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για το προωθούμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η συζήτηση της οποίας βρισκόταν σε εξέλιξη. «Το ελληνικό τόξο θα βρεθεί απέναντι στο συνταγματικό τόξο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στις προειδοποιήσεις του κ. Δραγασάκη για την αποβολή του, ο Π.Ηλιόπουλος επέμεινε, χαρακτηρίζοντας «γίδια», «συμμορία» και «ξεφτιλισμένους» τους βουλευτές που διαμαρτύρονταν από τα έδρανα τους.
«Φύγετε για να μην σας διώξουμε εμείς», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης και όταν ο βουλευτής επέμεινε, του ανέγνωσε τις διατάξεις του Κανονισμού για την αποβολή του, καλώντας στην αίθουσα τον φρούραρχο.
Ο βουλευτής αποχώρησε μαζί με την ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

1 σχόλιο: