Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Δεν δεσμεύει τον λαό η νομοθεσία εκτάκτου ανάγκης

Η Βουλή, και κατ' επέκταση η δημοκρατία, αποτελούν θύματα του Μνημονίου. Κυβερνήσεις πολιτικά απονομιμοποιημένες δεν εμπιστεύονται ούτε τους δικούς τους βουλευτές και καταφεύγουν σε μεθόδους που προσομοιάζουν σε κοινοβουλευτική δικτατορία.
Το 2010, εκβιασμένοι οι βουλευτές είχαν δώσει εν λευκώ εξουσιοδότηση στον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να υπογράψει τα μνημονιακά μέτρα. Τον καταχειροκροτούσαν μάλιστα όρθιοι!
Αργότερα, με τη διάλυση της “αυτονόητης” μονοκομματικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ, επινοήθηκε η καταχρηστική προσφυγή στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ). Δηλαδή η κυβέρνηση νομοθετούσε επικαλούμενη επείγουσες καταστάσεις. Αναμενόμενη κατάληξη αυτής της διαδικασίας είναι ο “εμπλουτισμός”, δηλαδή η αλλοίωση, των ΠΝΠ, που αρχικώς είχαν εκδοθεί, με διατάξεις που κρίθηκαν αναγκαίες στην πορεία προς τη Βουλή. Και να σκεφτεί κανείς ότι στην πολιτική ζωή πρωταγωνιστούν τέσσερις συνταγματολόγοι: ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος, ο Παυλόπουλος και ο Μανιτάκης. Μπορεί να ξεχνούμε και κάποιον άλλον...
Τη Δευτέρα θα εισαχθούν για επικύρωση στην Βουλή ούτε μία ούτε δύο αλλά επτά ΠΝΠ, που η βιαστική προώθησή τους είχε κριθεί αναγκαία διότι συνιστούν υποχρέωση έναντι της περιβόητης δόσης του δανείου. Μέχρι αργά χθες δεν είχαν όμως κατατεθεί στη Βουλή, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει γνωστό το ακριβές περιεχόμενό τους. Και ως γνωστόν, στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος.
Στις υπό επικύρωση ΠΝΠ περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία η χώρα παραιτείται από την ασυλία της έναντι των δανειστών. Αναφέρεται συγκεκριμένα: “Ούτε το δικαιούχο κράτος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία τους εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετική με τη σύμβαση τροποποίησης”.
Με αυτήν την πρωτοφανή διάταξη οι τροϊκανοί, εσωτερικού και εξωτερικού, επιδιώκουν να εμποδίσουν μια νέα κυβέρνηση, την κυβέρνηση της Αριστεράς, να επαναδιαπραγματευθεί νομικά τους όρους της δανειακής σύμβασης. Ας γνωρίζουν όμως, ότι η θέληση του λαού θα γίνει σεβαστή και θα αποτελέσει ισχυρή πολιτική βάση για να αποτινάξει η χώρα τα δεσμά και να αποκτήσει εθνική κυριαρχία και δημοκρατία.

www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου