Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Πρώτος και με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση


Δημοσκόπηση σήμερα στις «6 μέρες»: Η ΝΔ με 19%, το ΠΑΣΟΚ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5 % συγκεντρώνουν συνολικά 28,5% των ψηφοφόρων. Στο 12% η Χρυσή Αυγή.
Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίου Τύπου της εφημερίδας:
Οι «6 μέρες» κυκλοφορούν σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου με πρωτοσέλιδο τίτλο «Σε ελεύθερη πτώση και οι τρεις». Η εφημερίδα δημοσιεύει δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse RC σύμφωνα με την οποία τα κόμματα της συγκυβέρνησης εμφανίζουν εικόνα κατάρρευσης, λίγο μετά τα μέτρα.
Η ΝΔ με 19% το ΠΑΣΟΚ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5 % συγκεντρώνουν συνολικά 28,% των ψηφοφόρων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,89% αυξάνει τη διαφορά από τη ΝΔ, και προσβλέπει στην αδιευκρίνιστη ψήφο (19%) για αυτοδυναμία. Σταθερά τα άλλα κόμματα. Στο 12% η Χρυσή Αυγή. Επίσης η πλειοψηφία θεωρεί ότι με την έλευση της δόσης, ούτε η χώρα θα σωθεί ούτε η αβεβαιότητα θα εκλείψει. Δηλώνουν επίσης απογοητευμένοι από εταίρους και δανειστές μας.

Αναλυτικά:
● Ως προς την πρόθεση ψήφου καταγράφεται προβάδισμα 4,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ, με παράλληλη σημαντική πτώση των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης σε ποσοστά πολύ χαμηλότερα από αυτά των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
● Το ίδιο προβάδισμα διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στην αναγωγή της πρόθεσης ψήφου με αναγωγή. Ελάχιστη η βελτίωση στις επιδόσεις των Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.
Επιπλέον η δημοσκόπηση της Pulse RC εξετάζει ερωτήματα κρίσιμα για την επικοινωνιακή και πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης παρουσιάζοντας εντυπωσιακά ευρήματα:
● Η καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.
● Διαπραγματεύθηκε ή όχι και για ποιον λόγο η κυβέρνηση στο Eurogroup της 20ής Νοεμβρίου;
● Τι περιμένουν οι ψηφοφόροι από την καταβολή της εκκρεμούσας «δόσης» και ποια προβλέπουν ότι θα είναι η μελλοντική στάση των εταίρων και δανειστών της Ελλάδας;

left.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου