Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Τσίπρας: «Οι τροϊκανοί θα κυβερνούν ερήμην του Κοινοβουλίου»

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της με αφορμή τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η χώρα μετατρέπεται σε μια αποικία χρέους και οι τροϊκανοί επίτροποι θα κυβερνούν ερήμην των διαδικασιών στο κοινοβούλιο. «Στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου βάζουν όσα δεν τόλμησαν να βάλουν στο νομοσχέδιο», τόνισε και υποστήριξε ότι η χώρα μπαίνει στο στόχαστρο η ίδια η κοινοβουλευτική διαδικασία.
«Δεν είναι απλώς εκτροπή, έχουμε να κάνουμε με σταδιακή μετατροπή της χώρας σε μια άλλη χώρα. Η χώρα μετατρέπεται σε αποικία χρέους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κ. Σαμαράς όταν έλεγε ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα, έλεγε τη μισή αλήθεια. Εννοούσε ότι θα είναι τα τελευταία που θα ψηφιστούν στη βουλή, διότι η βουλή ‘ εξορίζεται ‘ από την πολιτική ζωή
του τόπου. Δεν μπαίνει απλά στο περιθώριο, καταργείται η λειτουργία της», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Πλέον οι τροϊκανοί επίτροποι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, σαν αυτές που αποφασίστηκαν χθες, θα κυβερνούν ερήμην των συσχετισμών και των διαδικασιών στο ελληνικό κοινοβουλίου».

http://youtu.be/eQVCiwMRDHM

Στη συνέχεια έβαλε στο στόχαστρο τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, λέγοντας ότι είναι όλοι έκθετοι. «Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην διαλυθούν τα κόμματά τους και όχι να μην διαλυθεί η χώρα και η οικονομία» πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές και για την στάση που κρατά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προχωρούν λοιπόν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, σε πολιορκία. Αναρωτιέμαι αν αυτός ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει άποψη για όλα αυτά, που υπογράφει αυτές τις πράξεις. Και αναρωτιέμαι που μπορεί να οδηγηθεί η χώρα και η δημοκρατία σε αυτό τον τόπο, διότι φαίνεται ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην διαλυθούν τα κόμματα που κυβερνούν, τα κόμματά τους μια ώρα αρχύτερα και δεν τους απασχολεί αν διαλύουν την δημοκρατία και την ίδια την κοινωνία».

http://youtu.be/EALicMNCnNo

Κατέληξε, τονίζοντας ότι αυτό πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους τώρα».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου