Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Να ανασταλεί τώρα η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ

Η πέμπτη μέρα της Ισραηλινής επιδρομής στη Γάζα πλησιάζει στο τέλος της και οι νεκροί έχουν φτάσει τους 58 (55 Παλαιστίνιοι και 3 Ισραηλινοί). Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων και 14 παιδιών. Παράλληλα, ισοπεδώνονται υποδομές απολύτως αναγκαίες για την επιβίωση του πληθυσμού στη Γάζα.
Απέναντι σε αυτήν την ανθρωπιστική κρίση, που όλα δείχνουν ότι θα οξυνθεί, και δεδομένων των τρομακτικών κινδύνων για όλη την Ανατολική Μεσόγειο που εγκυμονεί η πολεμική ανάφλεξη στη Γάζα, πρέπει επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί. Η σημερινή αδράνεια αποτελεί έκφραση της πρόσδεσης στο άρμα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και, στην πράξη, δίνει πράσινο φως στο Ισραήλ να συνεχίσει τον μιλιταριστικό τυχοδιωκτισμό του. Πρέπει τώρα η ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει τη διαμεσολαβητική προσπάθεια της κυβέρνησης της Αιγύπτου, αλλά και κάθε διεθνή πρωτοβουλία που συντελεί στην κατεύθυνση της άμεσης παύσης των εχθροπραξιών.
Παράλληλα, πρέπει να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση στο Ισραήλ για να σταματήσει τις επιδρομές και να επιτρέψει τη μεταφορά όλων των αγαθών που είναι απαραίτητα στους κατοίκους της Γάζας ώστε να τερματιστεί ο παράνομος αποκλεισμός της.
Σαν ελάχιστη πράξη συμβολικής και πρακτικής πίεσης προς την Ισραηλινή κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητάει την άμεση αναστολή της στρατιωτικής και αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-Ισραήλ.
Πρέπει τώρα, πριν είναι πολύ αργά, να γίνουν όλες οι αναγκαίες κινήσεις για να σταματήσει το αιματοκύλισμα και η αποσταθεροποίηση όλης της περιοχής με κινδύνους για όλους τους λαούς και χώρες στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανόμενου και του ελληνικού λαού
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου