Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της κυβέρνησης με τη Siemens είναι ένα ακόμη σκάνδαλο

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τη συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ του ελληνικού κράτους και της Siemens. Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εκπροσώπησε την κυβέρνηση και υπέγραψε τη Συμφωνία Συμβιβασμού με τη Siemens, τρεις ημέρες πριν από τη συζήτηση της σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο Δ. Παπαδημούλης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής έκανε την ακόλουθη δήλωση για το σκάνδαλο της Siemens, με αφορμή την υπογραφή σήμερα από τον Υπουργό Οικονομικών του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την εταιρία:
"Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens, που υπογράφηκε σήμερα μετά από πεντάμηνη καθυστέρηση και περίεργες μεθοδεύσεις, είναι ένα ακόμη σκάνδαλο μέσα στο μέγα σκάνδαλο.
Ευνοεί τη Siemens, που δίνει ψίχουλα και μάλιστα σε είδος και βγαίνει λάδι για ένα τεράστιο σκάνδαλο που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 2 δις ευρώ, σύμφωνα με την ομόφωνη εκτίμηση της Εξεταστικής Επιτροπής.
Βολεύει τα συνένοχα κόμματα Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ που οργάνωσαν του κουκούλωμα και τον συμψηφισμό και τώρα βάζουν την οριστική ταφόπλακα.
Ζημιώνει κατάφωρα το ελληνικό δημόσιο και προσβάλλει βάναυσα την πάνδημη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι των σκανδάλων και να επιστραφούν τα κλεμμένα.
Η κυβερνητική σπουδή, να υπογραφεί η συμφωνία με τη Siemens τρεις ημέρες πριν από τη συζήτηση της σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην Ολομέλεια της Βουλής υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αναπτύξει αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις του τη Δευτέρα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου