Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Δ. Σακελλάρης

Σεισμικές δονήσεις στην Ιπποκράτους με τη συνεχή αποχώρηση στελεχών και τη δυσφορία για την πολιτική Βενιζέλου.
Ένα από τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και μια από τις δυνατότερες «αριστερές» φωνές στο Κίνημα, υπέβαλε την παραίτησή του, αρνούμενος να αποδεχθεί τη μνημονιακή – όπως τονίζει - πολιτική που ακολουθεί το Κίνημα.
Ο Δ. Σακελλάρης, τόσο επί προεδρίας Γ. Παπανδρέου, όσο και επί των ημερών του Ευ. Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είχε εκφράσει ανοιχτά την έντονη αντίθεσή του για την πολιτική που ασκεί το κόμμα.
«Οι φωνές για αλλαγή πολιτικής δεν ακούστηκαν, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να φτάσει στα ποσοστά που έφτασε στις εκλογές της 6ης Μαΐου», σημειώνει στο Newsbomb.gr ο κ. Σακελλάρης.
«Επανειλημμένως, τόσο μέσα στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όσο και σε συνεντεύξεις, είχα επισημάνει, όπως και άλλα στελέχη, τους κινδύνους που διέτρεχε το κόμμα με την στάση που
κρατούσαμε απέναντι στους πολίτες. Δεν μας άκουσε κανείς», δηλώνει ο επικεφαλής του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών.
«Ο κ. Βενιζέλος διέλυσε τα όργανα του κόμματος και αντικατέστησε με επιτροπές τις οποίες δημιούργησε ο ίδιος. Δεν μας ενημέρωνε κανείς για τίποτα, παρά το γεγονός ότι δίναμε καθημερινό αγώνα για την ανάκαμψή του Κινήματος», επισημαίνει ο κ. Σακελλάρης, αποκαλύπτοντας τη «Βαβέλ» που επικρατεί στην Ιπποκράτους.
«Έχοντας υπηρετήσει από το 1995 που εντάχθηκα στην ΠΑΣΠ, τις αρχές και τις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού και έχοντας πλήρη επίγνωση ότι ο ιδεολογικός και πολιτικός αυτός χώρος σήμερα είναι «ορφανός» επειδή συνειδητά οι προσφάτως εναλλασσόμενες ηγετικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ αρνούνται πεισματικά να τον εκφράσουν, δεν έχω πλέον κανένα λόγο, έστω με την ιδιότητα του μέλους, να παραμένω στις τάξεις του πάλαι πότε κινήματος», σημειώνει στην επιστολή παραίτησής του το πρώην εκλεγμένο μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Υπενθυμίζουμε, ότι ο κ. Δημήτρης Σακελλάρης είχε συγκρουστεί πολλές φορές με τον κ. Γ. Παπανδρέου στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος, ενώ είχε εκφράσει και στον νυν πρόεδρο Ευ. Βενιζέλο τις ενστάσεις του για την αντικοινωνική πολιτική που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ και το έφερνε σε σύγκρουση με την κοινωνία και κατ’ επέκταση με τη βάση του κόμματος.
Η επιστολή παραίτησης του κ. Δ. Σακελλάρη:
Συντρόφισσες και σύντροφοι, απευθυνόμενος σε όσους εμπνεόμενοι από την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια μαζί για μία κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, δηλώνω ότι δε μετανιώνω για τις μάχες που δώσαμε απέναντι στη διαφαινόμενη, από το 1996, συντηρητική ιδεολογική μετατόπιση του κινήματος, προκειμένου να συνεχίσει να εκφράζει τη μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία του λαού μας.
Η σταδιακή υπαναχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τις ιδρυτικές αρχές και αξίες του κορυφώθηκε την τελευταία περίοδο διακυβέρνησής του, όταν επέλεξε να στρατευθεί με τις δυνάμεις εκείνες που υπηρέτησαν την στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού.
Από την πρώτη στιγμή όχι μόνο εγώ, αλλά και εκατοντάδες άλλοι σύντροφοι από τη μεγάλη και προοδευτική βάση του κινήματος, εκφράσαμε την ξεκάθαρη διαφωνία μας με το μνημονιακό μονόδρομο που επέβαλαν, μέσω της ελληνικής κυβέρνησης, το νεοφιλελεύθερο ιερατείο της ευρωζώνης σε αγαστή συνεργασία με παρασιτικά οικονομικά παρακλάδια στον τόπο μας.
Στις αγωνιώδεις μας εκκλήσεις για αλλαγή πολιτικής απέναντι στις καταστροφικές συνέπειες της μονόπλευρης δημοσιονομικής προσαρμογής, ορθώθηκαν τείχη άρνησης. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όταν έθετα το ζήτημα ότι το ΠΑΣΟΚ αν δεν αλλάξει πολιτική δεν θα έχει λόγο ύπαρξης, η επιλογή που έγινε από τη νέα ηγετική ομάδα ήταν να συνεχίσει στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο.
Μετά τα ιστορικά χαμηλά τα οποία κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές, οι φωνές για αλλαγή πολιτικής έστω και την ύστατη στιγμή δεν εισακούστηκαν. Αντί για αυτό, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να καταργήσει το σύνολο των οργάνων του κινήματος που έστω και με τις ατέλειες τους, γνωστές εδώ και χρόνια, αποτελούσαν μια τελευταία δυνατότητα έκφρασης της άλλης άποψης, από όσους θεωρούσαμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το κόμμα του μνημονίου.
Έχοντας υπηρετήσει από το 1995 που εντάχθηκα στην ΠΑΣΠ, τις αρχές και τις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού και έχοντας πλήρη επίγνωση ότι ο ιδεολογικός και πολιτικός αυτός χώρος σήμερα είναι «ορφανός» επειδή συνειδητά οι προσφάτως εναλλασσόμενες ηγετικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ αρνούνται πεισματικά να τον εκφράσουν, δεν έχω πλέον κανένα λόγο, έστω με την ιδιότητα του μέλους, να παραμένω στις τάξεις του πάλαι πότε κινήματος.
Παραμένω ιδεολογικά συνεπής στο πλαίσιο της πολιτικής που αντιστρατεύεται τις αυταρχικές επιβουλές των μονεταριστών και νεοφιλελεύθερων και θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στη συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού και ριζοσπαστικού μετώπου που με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό θα δώσει στο λαό μας τη δυνατότητα να διεκδικήσει μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου