Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ!

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ!

Μια τραγική κατάσταση έχει διαμορφωθεί ως συνέπεια των πολιτικών που εφαρμόζονται εδώ και δύο χρόνια στο χώρο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και συγκεκριμένα του φαρμάκου. Ο λεγόμενος «εξορθολογισμός» της φαρμακευτικής δαπάνης πλήττει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι χρόνια πάσχοντες, οι οποίοι από το 0%, στη συμμετοχή της αγοράς των φαρμάκων τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, πήγαν στο 10%!
Σύμφωνα με καταγγελία των μελών συλλόγων με χρόνια νοσήματα, στο ΦΕΚ (497 / 28.2.2012) αναφέρεται ότι δωρεάν θα παρέχονται όλα τα φάρμακα εφόσον τα προμηθεύεται κάποιος από τα δημόσιο νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

«Αυτό τι σημαίνει;» αναρωτιούνται οι χρόνια πάσχοντες. «Ότι όσοι ασφαλισμένοι δεν είναι στον ΕΟΠΥΥ για να απευθυνθούν στα φαρμακεία του Οργανισμού θα τα προμηθεύονται με συμμετοχή;». Για το λόγο αυτό μάλιστα έχουν αποστείλει και επιστολή στους υπουργούς Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη

και Υγείας Α. Λοβέρδο ώστε να διευκρινιστεί σε ποιους αναφέρεται η παράγραφος αυτή στο ΦΕΚ.
Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης Κατερίνα Κουτσογιάννη, «με ποιο κριτήριο καλούμαστε να πληρώνουμε το λιγότερο 150 ευρώ το μήνα για το υπόλοιπο της ζωής μας ενώ είμαστε σχεδόν στην ίδια κατηγορία με τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας αφού κινδυνεύουμε όλοι μας με αναπηρία;»
Η εξεύρεση των απαραίτητων για την υγεία φαρμάκων θα είναι ένας Γολγοθάς για τους ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Λόγω των χωρίς σχεδιασμό μειώσεων στις τιμές των φαρμάκων, πλέον είναι προβληματική η προμήθεια των «ακριβών», αφού σε πολλές περιπτώσεις ο ΕΟΠΥΥ δεν διαθέτει το απαραίτητο απόθεμα. Για την συγκυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου, απόλυτη προτεραιότητα είναι η πιστή εφαρμογή των αντικοινωνικών επιταγών της τρόικας αφού πρέπει να εξασφαλιστούν οι δανειστές της χώρας και όχι η υγεία του λαού.
Οι ασφαλισμένοι που θα αναγκαστούν να συμμετέχουν με 10% στην αγορά των φαρμάκων τους είναι μεταξύ άλλων: οι πάσχοντες με Πάρκινσον, οι ασθενείς με στεφανιαία νόσο, οι πάσχοντες με χρόνια ρευματική βαλβιδοπάθεια (στην καρδιά), ασθενείς με άσθμα καθώς και οι συνταξιούχοι που δικαιούνται το ΕΚΑΣ και οι οικογένειές τους.
iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου