Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Τα κλουβιά της πολιτικής απομόνωσης!

Δεν είμαι υπέρ των διαμαρτυριών στις παρελάσεις. Ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο τρόπο. Θεωρώ ότι είναι και λάθος επιλογή και στέλνει λάθος μηνύματα.
Αυτό όμως που είδαμε ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία. Ένα πολιτικό σύστημα υπό αστυνομική προστασία, υπερβολές εκατέρωθεν, αλλά κυρίως μια πρόβα τζενεράλε ενός αστυνομικού κράτους που με την επιβολή της σιωπής προσπαθεί να προστατεύσει την έξωθεν καλή μαρτυρία μιας χώρας που στενάζει!
Πολιτικοί φοβισμένοι που επέλεξαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία να απέχουν από τις παρελάσεις υπό το φόβο του γιουχαΐσματος και των διαμαρτυριών. Ένα πολιτικό σύστημα υπό «προστασία» που όμως δεν λύνει το πρόβλημα του!
Γιατί δεν είναι μόνο οι ομάδες των ολίγων διαμαρτυρομένων, που δέχτηκαν την άγρια επίθεση των αστυνομικών ομάδων. Είναι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που θεωρεί και όχι άδικα, ότι αυτό το πολιτικό σύστημα είναι εχθρός του!
Μόνοι τους οι υποστηρικτές των πολιτικών της άγριας λιτότητας φτιάχνουν τα αόρατα κλουβιά που τους απομονώνουν από την κοινωνία.
Το πρόβλημα για αυτούς είναι ότι στις ερχόμενες εκλογές δεν θα μπορέσει να τους σώσει από την κρίση του λαού καμία αστυνομική δύναμη, κανένας αυταρχικός μηχανισμός καταστολής. Την ψήφο δεν μπορεί κανείς να την κατευθύνει. Ειδικά σήμερα…
ra64

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου