Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Χρυσοχοΐδης: Βάζει μπρος το «στρατόπεδο» μεταναστών στην Κοζάνη

Βόμβα στα θεμέλια κοινωνίας και οικονομίας χαρακτήρισε το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που εμφανίστηκε βέβαιος ότι το κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών στην Κοζάνη θα λειτουργήσει και μάλιστα με δυναμικότητα 1.000 ατόμων
«Η χώρα έχει οξύ μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο επηρεάζει όλη την Ευρώπη», είπε ο Μ. Χρυσοχοϊδης.
Το 90% των παράνομων μεταναστών που περνάνε στην Ελλάδα πηγαίνει στις άλλες χώρες της ΕΕ συμπλήρωσε και τόνισε πως στη χώρα μπαίνουν κάθε χρόνο 130.000 αλλοδαποί. «Το κόστος είναι δυσβάστακτο και για την κοινωνία και για την οικονομία», ανέφερε.
Οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να επαναπατρίζονται, αφού, όπως είπε, αποτελούν βόμβα στα
θεμέλια της κοινωνίας. Όσον αφορά στο κέντρο «φιλοξενίας» στην Κοζάνη, είπε ότι θα λειτουργήσει σύντομα και ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή το προσεχές χρονικό διάστημα. Υποστήριξε μάλιστα ότι η λειτουργία του θα τονώσει την τοπική οικονομία.
Πρόθεση του υπουργείου, ανέφερε, είναι να δημιουργηθεί σε κάθε περιφέρεια ένα τέτοιο κέντρο και στο μέλλον σε κάθε νομό. Τα κονδύλια για το πρόγραμμα αυτό, είπε, θα καλυφθούν από το ειδικό ταμείο της ΕΕ.
Στη συνέντευξη παρευρέθηκε και η δήμαρχος Νεαπόλεως του Δήμου Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, η οποία ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για την δημιουργία του κέντρου στην περιοχή και ότι οι κάτοικοι δεν επιθυμούν τη λειτουργία του.
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η προετοιμασία των κέντρων φιλοξενίας
Όπως είπε ο Μ. Χρυσοχοίδης, τα εν λόγω κέντρα, σε πρώτη φάση, προετοιμάζονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα αποτελούν ουσιαστικά χώρους προετοιμασίας για την επιστροφή στη χώρα τους.
«Η ίδρυση των πρώτων Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, αποτελεί το κομβικό σημείο που βρισκόμαστε τώρα σε σχέση με τον εθνικό μας σχεδιασμό. Ξεκινάμε από την Κοζάνη τον επόμενο μήνα. Η επιλογή της συγκεκριμένης εγκατάστασης έγινε διότι πληροί συγκεκριμένες και απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές και είναι άμεσα υλοποιήσιμη. Θα φιλοξενούνται προσωρινά μέχρι την απέλαση τους περίπου χίλιοι (1.000) παράνομοι μετανάστες, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Αυτοί που θα φιλοξενηθούν δεν είναι κακοποιοί, δεν είναι εγκληματίες. Είναι εξαθλιωμένοι δυστυχείς άνθρωποι, θύματα κυκλωμάτων δουλεμπορίου».
Διευκρίνισε ότι οι κακοποιοί και όσοι εγκληματούν, οδηγούνται και κρατούνται στα σωφρονιστικά καταστήματα.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την τοπική κοινωνία της Κοζάνης, όπως και για καμία άλλη τοπική κοινωνία, όπου σύντομα θα δημιουργηθούν αντίστοιχα Κέντρα. Αντιθέτως, τα αντισταθμιστικά οφέλη θα είναι πάρα πολλά. Θα τονωθούν οι τοπικές οικονομίες, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα προσληφθούν υπάλληλοι για την καθαριότητα, για τη φύλαξη, για τη διοικητική μέριμνα και υποστήριξη, θα ενισχυθεί το τοπικό εμπόριο και βεβαίως αυτό θα δημιουργήσει στη συνέχεια άλλες παράπλευρες δραστηριότητες στην οικονομία μας», ανέφερε.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε, επίσης, ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο. Έχουμε υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα το μεταναστευτικό ζήτημα που πλέον έχει εξελιχθεί σε ένα μείζον κοινωνικό και εθνικό πρόβλημα».
topontiki

1 σχόλιο:

  1. Ίσως αυτό αποτελεί ένα καλό μέτρο της κυβέρνησης και εξηγούμαι:

    Αθήνα Κοζάνη είναι 502 χιλιόμετρα
    Αθήνα Βιέννη είναι 1700 περίπου χιλιόμετρα
    Άρα σύνορα Ελλάδας σύνορα Αυστρίας είναι 1.000 περίπου χιλιόμετρα.

    Η προώθηση σε στρατόπεδο κοντά στα σύνορα είναι μια διευκόλυνση για να βρεθούν εκτός Ελλάδος με κατεύθυνση τον ευτυχέστερο οικονομικά βορά Αυστρία, Γερμανία κλπ (με την κατάλληλη προπαγάνδα).
    Ανθρώπους που τους αποκλείεις τα αστικά κέντρα Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη (και κατά προτίμηση κλέφτες, άτομα που διακινούν ναρκωτικά, κάνουν παραεμπόριο, πόρνες κλπ) τους αποκλείεις στην πραγματικότητα την δυνατότητα παραμονής στην χώρα. Άρα ένας που έχει ήδη περπατήσει από το Πακιστάν ή το Αφγανιστάν μέχρι την Ελλάδα, περπατά ακόμα 1.000 χιλιόμετρα μέχρι τον Ευρωπαϊκό παράδεισο.
    Τα σύνορα πρέπει να λάβουν την μορφή που έχουν τα τουρκικά σύνορα ΕΥΚΟΛΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ, ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙΣ
    Και αν στείλουμε στους Γερμανούς 4.000.000 λαθρομετανάστες τότε θα δούμε θα αποφασίσουν να βοηθήσουν στην φύλαξη των νοτίων συνόρων της ΕΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή